188 lägenheter i Kåge

Under hösten 2021 påbörjade Contractor bygget av kvarteret Birkarlen i Kåge. Bostadsområdet ligger en dryg mil norr om Skellefteå.

Contractor fick till en början bygglov för 80 lägenheter som till slut blev totalt 188 lägenheter fördelat på 16 hus. Dessa lägenheter består av ettor, tvåor och treor, från cirka 31 till 70 kvadratmeter. Byggnaderna består av tvåvåningshus med loftgångar och hela bygget är Svanenmärkt.

Redan sommaren 2022 var första etappen klar och de första hyresgästerna kunde flytta in.

Projektet har involverat ett flertal bolag i Contractorkoncernen. Contractor Holding var beställare, Contractor Mark hade utförde markarbeten, Jörnträhus konstruerade koncepthusen och levererade husstommarna och Contractor Bygg Skellefteå var byggentreprenad.

Från början ägdes bostadsprojektet av Contractor men såldes sedan till SEB Arkadia Bostad. Lägenheterna blev hyresrätter som förvaltas och hyrs ut av Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att Birkarlen blev så stort och att det blev en stabil aktör som köpte bostadsområdet berättar Kurt Nyström, vd för Contractor Bygg i Skellefteå.

Hela bygget stod klart i början av 2024.

Beställare: Contractor Holding
Projekt: Byggnation av lägenheter
Stad: Kåge, Skellefteå
Entreprenadform: Holding totalentreprenad, Contractor Bygg och Mark utförandeentreprenad
Produktionsstart: 2021-05
Fotograf: Maria Ögren