24 nya radhus i Sidsjö, Sundsvall.

Under juni 2021 tecknade Contractor ett avtal med Hedern Fastigheter om att bygga 24 nya radhus i området Sidsjö, sydväst om Sundsvall.

16 av radhusen byggdes inne i en stor betongbyggnad som redan stod på platsen, eftersom denna var kulturmärkt fick den inte ändras i sin yttre design. Byggnaden blåstet ut invändigt för att göra utrymme för radhusen.

I en senare del av projektet uppfördes åtta helt nybyggda radhus i samma område. Radhusen är fördelade på två huskroppar som är byggda i block och levererades av Jörnträhus. De 16 radhusen som uppförts i den befintliga byggnaden ligger på cirka 100 kvadratmeter vardera och de åtta nybyggda är på cirka 136 kvadratmeter.

Radhusen har ett bra läge nära in till centrala Sundsvall och de boende har en fin utsikt över Sidsjön. De nybyggda radhusen är placerade bakom den befintliga byggnaden, men har takterasser så att även boenden i dessa kan njuta av utsikten.

I november 2022 färdigställdes första etappen av projektet och de 16 radhus som byggdes i den befintliga betongbyggnaden var klara för inflyttning. De resterande åtta nybyggda radhusen hade inflyttning i december 2022.

Beställare: Hedern Fastigheter
Projekt: Byggnation av fastigheter
Stad: Sundsvall
Entreprenadform: Totalentreprenad
Produktionsstart: 2021-05