Drivecenter Arena

Projektet på Drivecentret i Fällfors, 6 mil norr om Skellefteå, skulle till en början bara innefatta ombyggnation av det tre våningar höga måldomartornet och ett stort garagebygge på totalt 160 m. Istället fick Contractor ett helhetsuppdrag som innefattade alltifrån färdigställande av arenans stora glashus till att gjuta plintar och montera staketstolpar.

– Det är det roligaste projektet som jag varit med om, säger Adam Leandersson, ansvarig platschef på Drivecenter Arena. Vi fick förtroendet att med fria tyglar lösa alla utmaningar som beställaren behövde hjälp med. Det krävde mycket kreativitet, problemlösning och engagemang från vår sida och det är då vi har som roligast på jobbet.

Tidsplanen för ombyggnationen var planerad till två år, men halverades till ett år eftersom bygget skulle vara klart till 50-årsjubileet för banracing i Skellefteå. Det satte naturligtvis hög press på att få klart allt i tid och bara två timmar innan banan skulle användas borrades de sista banmarkeringarna på plats.

– Jag vill ge en stor eloge till alla killar och tjejer som jobbat med projektet. Det har varit en fröjd att vara arbetsledare för ett så motiverat gäng som alltid ställer upp. Det är inget man någonsin kan ta för givet och det har varit helt avgörande för projektets framgång, säger Adam Leandersson.

Adam Leandersson, platschef Contractor Skellefteå

Beställare: Drivecenter Arena
Projekt: Om- och tillbyggnad av Drivecentret
Stad: Skellefteå
Entreprenadform: Totalentreprenad tillsammans med Drivecenter Arena som gjort markarbetet
Produktionsstart: 2018-08
Fotograf: Jonas Westling