Vemdalsporten – Bostadsrätter i Vemdalen

De senaste åren har Contractor varit involverade i flera bostadsprojekt i fjälltrakten. Ett av dessa är området Vemdalsporten där Contractor fick i uppdrag att bygga 30 nya lägenheter.

I maj 2021 satte projektet i gång, totalt var det sju huskroppar med 30 bostadsrätter på 68 kvadratmeter fördelat på fyra rum och kök. Bostäderna ligger precis intill Vemdalsskalet och har närhet till längdskidspår och skoterleder. Lägenhetshusen är byggda i trästomme med laserad träpanel interiört som ger dem en riktig stugkänsla.

Inflyttningen har redan börjat och sker allt eftersom lägenheterna färdigställs. I augusti 2022 ska hela projektet gå i mål och samtliga lägenheter ska vara klara för inflytt. Redan innan bygget tog fart var de allra flesta lägenheter sålda. Stefan Rex, VD på Contractor i Sundsvall säger att försäljningen av lägenheterna gick precis som man hade trott och hoppats:

– Jag tror att den snabba försäljningen av lägenheterna handlade om en stor efterfrågan av lägenheter i just fjälltrakten. Jag tror även att pandemin hade en inverkan i detta fall. Det är såklart väldigt roligt att lägenheterna var så populära och verkar uppskattas.

Beställare: Brf Vemdalsporten/Peritas Fastighetsbolag
Projekt: Byggnation av bostadsrätter
Stad: Vemdalen
Entreprenadform: Utförandeentreprenad med tillhandahållet material
Produktionsstart: 2021-05
Fotograf: Karl Vertergård