Jenkan och Lambadan – Bostadshus i Skellefteå

I början av 2021 stod det klart att ännu ett bostadsområde skulle byggas i Skellefteå, i Contractors egen regi. 18 radhus i det naturnära området nära Falkträsket, varje radhus en boendeyta på 105 kvadratmeter och en planlösning där köparen själv kunnat påverka antal rum, från fyra till sex rum beroende på behov och önskemål. Radhusen är prefabricerade från Jörnträhus och är utrustade med solceller och carportar med laddboxar för elbilar, detta för att underlätta ett miljöanpassat och klimatsmart boende.

Mats Håkansson, projektansvarig på Contractor, menar att radhusprojektet är en viktig del i att utveckla bostadsmarknaden på de orter där Contractor är verksamma.

– Som lokal aktör kan vi bidra med samma styrka och kvalitet som de allra största spelarna och vi gör det med den långsiktiga målsättningen att bygga ett levande Norrland, säger Mats Håkansson.

Radhusen stod klara för inflyttning i maj 2022. Mats Håkansson tycker det känns bra att Contractor kan tillföra ytterligare bostäder på Skellefteås bostadsmarknad, han berättar:

– Vi vet att det finns en stark efterfrågan och vill bidra aktivt till att möta den med lokalt producerade, hållbara och kvalitetsfulla bostäder.

Beställare: Jenkan och Lambadan AB
Projekt: Byggnation av bostadsrätter
Stad: Skellefteå
Entreprenadform: Utförandeentreprenad med samordningsansvar
Produktionsstart: 2021-03