70 nya lägenheter i Kåge

Under försommaren 2021 påbörjade Contractor ett projekt tillsammans med Skebo i tätorten Kåge, 13 km utanför Skellefteå. 70 nya lägenheter skulle byggas på området med planerad inflyttning kring årsskiftet 2022/23.

Till en början fick Skebos dåvarande fastighet från 1967 rivas för att göra plats för de nya lägenhetshusen. Fastigheten bestod av tre hus med totalt 36 lägenheter, de nya rymmer cirka 70 lägenheter vilket i princip innebär en fördubbling av lägenhetsbeståndet på området.

Contractor Bygg har haft hand om totalentreprenaden, Contractor Mark har gjort mark- och anläggningsjobbet och husen är byggda av Jörnträhus. De nya lägenheterna blir ett välkommet tillskott till ett Skellefteå som växer i stadig takt.

– Vi vill ju vara med och bygga ett levande Norrland så det här projektet har passat oss perfekt, vi är glada över att få vara med när Skebo satsar på ett område utanför city, säger Kurt Nyström, vd på Contractor Bygg i Skellefteå.

Husen levererades av Jörnträhus, det är loftgångshus och har väggar och bjälklag i trä. Det är de första som Jörnträhus levererar i den här serien.

Kvarteret Kvarnbacken ligger naturskönt till med närhet till Kåge älv, skola, förskola och Kåge centrum. Totalt handlar det om sex tvåvåningsradhus med 70 lägenheter på mellan ett och tre rum och kök med ytor från 31 till 69 kvadratmeter.

Projektet förväntas vara helt färdigställt för inflyttning kring årsskiftet 2022/23.

Beställare: Skebo – Skellefteåbostäder AB
Projekt: Byggnation av bostadsrätter
Stad: Kåge, Skellefteå
Entreprenadform: Totalentreprenad
Produktionsstart: 2021-05
Fotograf: Jonas Westling