Nya kontorslokaler åt Bravida

I maj 2021 inleddes ett helt nytt samarbete med Umeå Logistikpark. Contractor fick i uppdrag att bygga nya kontorslokaler åt Bravida på Västerslätt i Umeå.

– Kontorsbyggnaden är ritad av Sweco och Contractor har utfört byggentreprenaden samt tillsammans med Bravida projekterat bygghandlingar för byggnaden.

Projektet består av två sammanlänkade huskroppar, en kontorsbyggnad och en byggnad med förråd, omklädningsrum, teknikutrymmen med mera.

Projektet omfattar totalt 2300 kvadratmeter fördelat på tre våningar, ett ljusschakt med full takhöjd i mittkärnan av de tre våningarna och synliga detaljer i limträ och KL-trä som ger inomhusmiljöer med en naturligt behaglig träkänsla. Utvändigt består byggnaden av värmebehandlad träfasad.

Mats Håkansson, projekteringsansvarig på Contractor, tycker att Bravida-kontoret känns helt rätt i tiden:

– Vi har använt mycket trä i detta projekt, utöver de miljömässiga positiva aspekterna bidrar trä som synligt material starkt till en exklusiv känsla både interiört och exteriört. Vi bygger mer och mer i trä, både i Sverige och utomlands. Dels för att det är ett hållbart alternativ men även av designmässiga själ. Det känns helt enkelt rätt i tiden att bygga med trä.

Bygget stod klart i juni 2022 och trots stora utmaningar i form av materialprishöjningar och långa leveranstider blev projektet klart i tid, lagom till industrisemestern.

– Vi är mycket stolta över detta byggprojekt. Vi har haft ett bra samarbete med alla parter och resultatet är något utöver det vanliga, säger Mats Håkansson.

Beställare: Umeå Logistikpark
Projekt: Byggnation av kontorslokal
Stad: Umeå
Entreprenadform: Totalentreprenad
Produktionsstart: 2021-05