Vi genomför renoveringsprojekt i Ånäset

Contractor Bygg i Umeå har fått förtroendet att genomföra två renoveringsprojekt som kommer få stor betydelse för det lilla samhället Ånäset.
Statens bostadsomvandling står som medfinansiär till ombyggnationerna av två bostadshus, där kostnaden landar på 27 miljoner kronor.
– Det här känns jätteroligt. För Ånäset och Robertsfors kommun är det en riktig jackpot, säger Richard Carlsson, vd för Contractor Bygg i Umeå.

Det är via SBO (Statens bostadsomvandling) som merparten av finansieringen kommer. SBO bildades 2014 och ska främja bostadsomvandling på orter som har sämre förutsättningar. Robertsfors såg en chans att få finansieringshjälp och identifierade de tvåhuskropparna i Ånäset i sin ansökan till SBO, som senare beviljades.
– Robertsforsbostäder gjorde ett bra jobb med ansökan och beskrev vilken hjälp de behöver. Det är en väldigt omfattande entreprenad. Husen är från 1960-talet och har en tegelfasad men ska totalrenoveras så att det blir nya avlopp, ventilation, el och nya ytskikt. Till det kommer en ny, trevlig fasad i olika material, förklarar Richard.

Det blir väl anpassade lägenheter för äldre – även sett till hyresnivån. Som en följd av att det blir nya attraktiva lägenheter hoppas Robertsfors kommun att det uppstår en snurr på bostadsmarknaden så att fler hus kommer ut på marknaden. Etableringen började vecka 51 och produktionstiden ligger på ett år.