Skip to main content

Utökat förtroende i Sorsele

Contractor i Hemavan och Lycksele har fått utökat förtroende i Sorsele när det gäller byggandet av en ny sporthall. Det innebär bland annat arbete med att bygga teknikutrymme, läktare och invändig akustikbeklädnad.

Den nya hallen kommer att heta Sorsele Arena och mäta 25,4 x 43,8 meter. Det blir en multiarena för handboll, innebandy, basket och badminton. Den kommer även att användas som gymnastiksal för ortens skola och byggs ihop med den gamla idrottshallen.

Contractor har fram till nu jobbat med den utvändiga byggnaden, men nu utökas alltså förtroende från uppdragsgivaren Sorsele kommun med en hel del arbeten invändigt.

– Väldigt glädjande förstås! Det här gör att vi har jobb med hallen hela sommaren och får en liten filial i Sorsele. Efter sportlovet kommer det vara fyra-fem personer där på heltid från och till, säger Eva Lidestav, platsansvarig Contractor Hemavan.

Större delen av hallen ska stå klar till höstterminens start, men det förväntas bli en del jobb med hallen även under hösten.