Utbyggnad av buss- och bilverkstäder i Umeå

Contractor Bygg och Contractor Mark i Umeå samarbetar kring utbyggnaden av en bussverkstad och en tillbyggnad av ett bussgarage på Västerslätts industriområde. Beställare är NP3 Fastigheter och uppdraget är värt totalt 22 miljoner kronor.

– Ett kul samarbete där Mark tagit taktpinnen och gör det inledande jobbet som pågår just nu. Det är ett spektakulärt projekt där de kör in med en bulldozer i bussgaraget för att schakta fram mer yta, berättar Albin Holmberg, arbetschef på Contractor Bygg.

Verkstadsutbyggnaden väntas vara klar i mars 2023 och markarbeten i bussgaraget planeras vara färdigt i september 2023.

– Just nu är det som sagt Mark som kör på, men senare i projekten kommer vi jobba nära tillsammans. Det här är ett bra exempel på hur vi kan utnyttja varandras kompetenser i Contractor-koncernen och erbjuda konkurrenskraftiga lösningar tillsammans. NP3 Fastigheter har lagt ut bussprojekten på entreprenad tidigare, men tyckt att offerterna varit för höga från andra aktörer. Nu lyckades vi hitta ett kostnadseffektivt upplägg som också kommer leda till ett bra slutresultat.

Contractor Bygg är också aktuella med ytterligare en utbyggnad, nämligen av Bil i norrs – som säljer Toyota – verkstad på Ersboda i Umeå. Byggstart sker i höst och uppdraget väntas vara slutfört i mars 2023. Två till tre yrkesarbetare från Contractor kommer att vara verksamma vid utbyggnaden.

– Bil i norr har anlitat oss vid en tidigare utbyggnad och ville göra det nu också när det var dags för en till utbyggnad, säger Albin Holmberg.