Skip to main content

Uppåt på Contractor i Lycksele

Contractor i Lycksele har vunnit en upphandling om att byta fönster åt det allmännyttiga bostadsbolaget LYBO (Lycksele Bostäder). Det handlar om ett uppdrag som är värt runt två miljoner kronor. Dessutom är utbyggnaden av Texors lokaler snart klar. Slutbesiktning väntas i mitten av april.

LYBO-upphandlingen rör 200 enheter, fönster och fönsterdörrar, som ska bytas ut i tre hyreshus. Avtal skrivs i dagarna och Contractors arbete startar under våren när alla fönster har kommit (leveranstiden är 8-10 veckor).

– Det blir ett bra projekt att dra i gång när det är vår och varmare ute. Allt ska vara klart sista veckan i augusti och vi kommer att ha två anställda hos oss som sköter jobbet, säger Josef Fredriksson, projektingenjör.

Texor – som levererar komponenter och maskiner till läkemedels- och livsmedelsindustrin – är en återkommande kund till Contractor i Lycksele. När företaget fick en stororder våren 2022 och behövde utöka sina lokaler kontaktades Contractor, för att bygga två monteringshallar och ett lager. Byggnationerna påbörjades i augusti 2022 och är snart klara.

– Invändigt är det färdigt till 95 procent, utvändigt är det bland annat en del fasadarbete kvar. Det känns skönt att vi snart är i mål med det här omfattande projektet. Slutresultatet blir en jättefin industribyggnad, väldigt modern och fräsch, säger Magnus Ståhlberg, platschef.