Vi får bidra till Umeås utbud av barer

I Umeå har vi nyligen inlett två projekt kopplade till restaurangbranschen.

Det ena projektet gäller de nya lokalerna för Hälsobaren, som efter att ha funnits några år i Örnsköldsvik nu även ska etablera en restaurang i Umeå. Med fokus på lite nyttigare maträtter ska Hälsobaren flytta in i samma byggnad som Filmstaden och i börjar av sommaren drar vi igång arbetet för att anpassa lokalen till den nya restaurangverksamheten.

Vårt Umeåkontor har även vunnit avtalet för steg 1 när en helt ny cocktailbar ska öppna i gallerian Utopia. Facit Bar är namnet och en av initiativtagarna är Emil Åreng, som har utsetts till Skandinaviens bästa bartender och tidigare har uppmärksammats för sitt jobb med bland annat Open/Closed i Umeå och Cadierbaren i Stockholm. Ambitionen med Facit Bar är att bli en av världens bästa barer, med fokus på svenska råvaror efter säsong.

Contractor Umeås vd Richard Carlsson berättar:
– Det är ett ganska komplicerat projekt, där vi i första skedet ska riva och projektera för att det ska bli möjligt att räkna omfattningen av projektet. Bland annat ska vi lyfta ut rulltrapporna och kapa hål i befintligt våningsplan för att göra rum för trappor och hisschakt. Steg 1 ska vara klart i juni och då får vi även veta om vi får uppdraget att i nästa steg bygga färdigt baren.