Skip to main content

Triss i framgångar i Skellefteå – och så lite skäll

Framgångarna fortsätter på byggsidan – nyligen blev det klart med tre stora uppdrag och ett fjärde där vi har svårt att klara oss från att få skäll av kunden…

Till att börja med har Norrlandsbil gett oss förtroendet att bygga ett nytt däcklager, verkstadsytor och reservdelslagerlokal. De har köpt fastigheten där PS Auktion tidigare höll till ute på Söder, mittemot Norrlandsbil. I vinter projekteras bygget för att dra igång själva byggfasen till våren. Under första kvartalet 2022 ska det färdigställas.
– Vi har gjort ganska mycket åt Norrlandsbil samtidigt som vi är en ganska stor kund åt dem med många bilar i rullning. Det känns bra att vi har ett gemensamt förtroende för varandra som växer, säger Kurt Nyström, vd.

Betongarbete för Lindbäcks

Vid Balderskolan i centrala Skellefteå ska det uppföras omkring 200 lägenheter. Lindbäcks har anlitat Contractor för att göra källare, underjordiskt garage, platsgjutna väggar och ett valv som ska bli innergård. När väggfundamenten är på plats placeras Lindbäcks moduler ovanpå. Pålningsarbetena påbörjas i februari/mars och under första kvartalet 2022 ska Contractors del vara klart.

– Det här ligger helt i linje med vår vision att vara med och bygga framtidens Skellefteå. Vi kommer också att behöva rekrytera ännu mer kompetens och därför är det positivt att vi märker ett stort intresse av att vilja söka sig till oss, säger Kurt.

Timmerintag och hundhall

I Bygdsiljum har Martinsons/Holmen beställt ett nytt timmerintag och barkmaskinhus med tillhörande fundament. Arbetet påbörjas första veckan i december och ska stå klart till påsk.

Och slutligen har Skellefteå Brukshundklubb beställt en ny hundhall till området på Vitberget där man håller till med sina utbildningar. Bygget startar när vårsolen tittar fram.
– Det är en relativt okomplicerad byggnad men kommer betyda mycket för medlemmarna i klubben som nu får chansen att träna sina hundar i en väderskyddad miljö, säger Kurt.

Här får vi nog räkna med att kunden ger sitt slutgodkännande i form av lite skäll – och det tar vi så gärna!

Totalt ordervärde på dessa affärer är ca 75 miljoner kronor.