Tredje byggprojektet i Byske på gång

Contractor har vunnit en upphandling som ger möjlighet att bygga två nya loftgångshus i Byske, cirka tre mil norr om Skellefteå. Sedan tidigare har Contractor två andra byggprojekt på gång i Byske.

Det var det kommunala bostadsbolaget Skebo som upphandlade byggprojektet i Byske. På det berörda området ska Contractor nu bygga två loftgångshus med 20 till 24 lägenheter. Bygglovshandlingarna är inlämnade och Contractor hoppas få bygglov i slutet av september.

– Vi bollar med Skebo om utformningen av lägenheterna just nu, det är därför vi inte kan säga exakt hur många lägenheter det blir, säger Kurt Nyström, vd på Contractor Bygg i Skellefteå.

Byggstart väntas någon gång nästa år, men det kan också bli under 2022. Det beror på om området måste pålas eller inte. Byggprojektet förväntas sysselsätta 8 till 10 Contractor-arbetare.

Skebo-uppdraget blir Contractors tredje pågående projekt i Byske. Sedan tidigare har bolaget förvärvat det gamla kommunhuset på orten och ska även bygga fem lägenhetshus med 46 lägenheter på Kammargatan, öster om ortens kyrka.

– Skebo-husen blir först ut att färdigställa, säger Kurt Nyström. Vi har vid våra tidigare Byske-projekt sett ett stort intresse för lägenheter där, både bland lokalinvånarna och de som till exempel jobbar på Northvolt. Byske har ett attraktivt läge, det tar bara 20 minuter längs E4 från Skellefteå att köra dit.