Skip to main content

Rekordaffär för Contractor i Skellefteå

Contractor Bygg har vunnit upphandlingen om att få bygga 128 nya lägenheter i området Sörbyn, 12 kilometer norr om Skellefteå. Uppdragsgivare är det kommunala bostadsbolaget Skebo.
– Jättekul! Det här är en av de största affärerna någonsin för Contractor Bygg i Skellefteå, säger vd Kurt Nyström.

Skebo tar nu nästa steg i sin pågående satsning i Kåge, där Sörbyn ligger. Bygget handlar om 108 lägenheter i punkthus och 20 lägenheter i radhus.

– Vi är glada över att vi kan fortsätta vår satsning i Kåge som vi ser är en populär ort. Radhus är dessutom ett sätt att bo som vi tror mycket på även som hyresrätt, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Det blir fyra punkthus med fem våningar vardera. Storleken på lägenheterna blir ungefär 60 procent två rum och kök, 30 procent tre rum och kök och 7 procent fyra rum och kök. Radhusen byggs i längor med fem rum och kök, fördelade över två plan. Boytan kommer att vara cirka 115 kvadratmeter.

Contractors arbete med projekteringen startar direkt och byggstart planeras till slutet av 2023. Husen väntas vara klara början av 2025.

– Projektet tryggar sysselsättningen under två år för delar av Contractor Bygg i Skellefteå. Hur många som kommer att jobba med Sörbyn-bygget vet vi inte exakt än, men troligtvis kommer 25-30 egna medarbetare att vara på plats när projektet är som intensivast, säger Kurt Nyström.

Sörbyn-uppdraget kommer även innebära jobb för Contractor Mark som ska göra markarbetet.

– Vi har lagt ner väldigt mycket tid och pengar på den här upphandlingen, anlitat arkitekter, kalkylerat med mera. Därför känns det väldigt skönt att vi tog hem den, säger Kurt Nyström.