Rasmus Lindqvist

Rasmus Lindqvist hittade hem i Hemavan

Under 2020 gjorde Contractor Hemavan en riktigt spännande rekrytering i den nye platschefen Rasmus Lindqvist. Den 33-årige Linköpingskillen hade innan dess tillbringat de senaste nio åren i Umeå, där han efter fyra års studier till byggnadsingenjör även tillbringade fem år på NCC.

Hur hamnade du på Contractor i Hemavan, Rasmus?
– Det var en gammal kollega från NCC som numera jobbar på Contractor i Umeå som tipsade om att de behövde folk i Hemavan. Jag gillar ju skidåkning och var sugen att jobba på en bra skidort tänkte jag att det är en chans jag måste ta.

Nu har du varit där sedan i maj förra året. Vad tycker du så här långt?
– Flytten till Hemavan har funkat riktigt bra faktiskt och alla är otroligt välkomnande. Eftersom det är så många som kommer dit utifrån är människorna hjälpsamma och det är enkelt att lära känna varandra. Och på helgerna är man i backen, även om det inte har kommit så mycket snö ännu.

Det är inte helt lätt att hitta bostad i Hemavan?
– Nej, det stämmer. Men just nu hyr jag en lägenhet av platschefen på Contractor Mark och har bokat en av lägenheterna som Contractor ska bygga på Gondolgränd, så det kommer att lösa sig också.

Dina tankar om Contractor så här långt?
– Jag trivs fantastiskt bra. Det är en familjär stämning som jag gillar, där du känner dig mer delaktig och där det märks tydligt att alla vill åt samma håll. Contractor är ju ett gammalt företag, men det känns ändå ungt och framåtinriktat. Ska man växa måste man ha folk som vill framåt och inte bara följer med. Här känns det tydligt att alla vill hjälpas åt och du är delaktig i beslut. Det känns som att dina idéer tas tillvara och snabbt kan förverkligas.