Skip to main content

Ramavtal med Boliden Rönnskär

Contractor Mark har tecknat ett treårigt ramavtal med Boliden Rönnskär, Skellefteåregionens största privata arbetsgivare med runt 860 anställda.
– Riktigt kul, det här ger 4-6 personer inklusive maskinförare heltidsjobb under avtalsperioden, säger Per-Anders Wass, vd på Contractor Mark i Skellefteå.

Boliden Rönnskär är ett av världens effektivaste kopparsmältverk och producerar främst koppar men även guld, silver, bly och zinkklinker ur råmaterial från Bolidens egna gruvor och externa leverantörer. Smältverket är också världsledande på återvinning av elektronik som exempelvis kretskort, som man utvinner främst koppar, guld och silver från.

– Det händer mycket på Boliden Rönnskär just nu, de bygger bland annat ett nytt elektrolysverk, så vi kommer ha mycket att göra. Bra tajming för oss, säger Per-Anders Wass.

Avtalet började gälla i mitten av maj och Contractor Mark är redan i full gång med flera projekt. Just nu handlar det om asfaltsjustering och mindre VA-jobb.

Varför tror du att Contractor Mark fick ramavtalet?

– Vi byggde etapp 3 på Ecolinken på Rönnskär och där hade vi ett bra samarbete med beställaren Boliden. Det kan nog ha spelat in, säger Per-Anders Wass.

Contractor Bygg har sedan tidigare ett ramavtal med Boliden Rönnskär.

Foto: Robert Vikström