Radhusen i Sidsjö tar form

Contractor bygger just nu 24 nya radhus i Sidsjö just sydväst om Sundsvall. Byggnationerna rullar på enligt plan. I slutet av april påbörjades monteringen av leveranser från Jörnträhus. Alla radhus väntas vara klara i början av december.

Det är Hedern Fastigheter som beställt fastigheterna i en affär som är värd drygt 61 miljoner kronor. Först ut är 16 radhus som byggs inne i en stor betongbyggnad, som inte får ändras i sin yttre design eftersom den är kulturmärkt. Därför har byggnaden blåsts ut invändigt, för att göra utrymme för de radhus som Contractor började bygga med start efter semestern 2021.

Parallellt med detta projekt, men med senare byggstart, påbörjades åtta helt nybyggda radhus uppföras av Contractor i samma område. Dessa är fördelade på två huskroppar, som byggs i block och levereras av Jörnträhus. Husen är i full färd med att monteras och sju snickare är involverade i projektet.

– Det är hus med många speciallösningar så det krävs lite extra av oss, men vi har en tät dialog med Jörnträhus så det funkar bra, säger Mikael Jonsson, platschef på Contractor.

Samtliga 24 radhus byggs på höjden med två våningar, så kallade townhouses. Inflyttning för de 16 första husen är beräknad till början av november 2022 och för de resterande åtta i början av december.

– Det är stort intresse för radhusen som har fin utsikt över Sidsjön och nära till centrala Sundsvall, säger Stefan Rex, vd på Contractor.