Professorn snart redo för tredje och sista etappen

I Umeå är Contractor på god väg att avsluta etapp två av tre i lägenhetsprojektet åt Bostaden på Ålidhem. Totalt handlar det om 105 lägenheter fördelat på tre huskroppar som i stort sett helrenoveras. Efter semestern inleds arbetet med huset i den tredje etappen, som ska stå klart för återinflyttning i december 2021.

Projektet startade för ganska precis ett år sedan och eftersom det är miljonprojekthus har renoveringsbehovet varit ganska stort. Invändigt har Contractor bland annat förnyat de flesta ytskikten, installerat nya kök och toaletter samt bytt ut alla tekniska installationer som ventilation, stammar, värme och el. Dessutom har man byggt en ny tvättstuga, bytt yttertak och försett husen med nya fasader och dörrar.

– Arbetet har flutit på ganska bra, trots att det var ganska många tilläggsbeställningar. Det som framför allt har tillkommit jämfört med grundåtagandet är den asbest som vi inte var inställda på att den skulle finnas där. Därför har vi varit tvungna att riva större delar av badrumsgolven än planerat och även när det gäller ventilation och installationer har vi behövt byta mer än vad grundtanken var. Men på det stora har det som sagt fungerat enligt planen, säger Contractors arbetsledare David Lindgren.