Pär byter karriär

För snart två år sedan flyttade Pär Haglund från Stockholm till Sundsvall. Efter 15 år på Skanska och bland annat jobb på Europas största byggprojekt Karolinska Institutet, bytte han det mot rollen som platschef på Contractor. Nu tar han steget över till att jobba med kalkyl.

Först och främst – hur var det egentligen på Karolinska?
Projektet har ju fått stor uppmärksamhet på grund av ekonomin, men för oss som var med på insidan känns bilden snedvriden. Vi som jobbade på Skanska höll alla våra delar i avtalet, men eftersom uppdraget förändrades med tiden ökade kostnaderna.

Varför blev det Sundsvall istället för Stockholm?
Min fru är från Sundsvall och vi hade funderat några år på att byta ut stress och köer mot en lite lugnare omgivning. Själv är jag från Söderhamn, så ingen av oss är ju storstadsmänniskor egentligen och här det enkelt att leva.

Träning är en stor del av ditt liv?
Absolut, så är det, både träning och tävling. Nu för tiden är det framför allt fem och tio kilometer, men tidigare har det varit alltifrån Ironman, ultralopp och Klassikern. Jag tränar fortfarande mycket och har stor hjälp av att ha lagt om mina kostvanor. Kött har jag inte ätit på tio år och sedan tre år är jag vegan, vilket jag tycker att alla borde ta chansen att uppleva. Både för djurens skull, men även för hälsan och miljön.

Hur är det att jobba på Contractor?
Jag trivs väldigt bra, det är bra stämning och vi har kul tillsammans. Sedan finns det en stark framåtanda upplever jag. Alla kämpar på och försöker komma framåt, även under perioder när det är lite mindre förfrågningar.

Och nu går du över till att jobba med kalkyl?
Det stämmer, jag blev tillfrågad om jag var intresserad eftersom det fanns ett behov av det. För mig kändes det bra att lära sig den sidan av verksamheten, även om jag är ödmjuk inför att jag inte är fullärd ännu. Sedan får vi se om jag blir kvar på den sidan för alltid, eftersom jag i grunden ändå är en produktionsmänniska!