Nytt stort takbyte på Lycksele lasarett

Region Västerbotten har bestämt sig för att göra ännu ett stort takbyte på Lycksele lasarett och Contractor som är upphandlad byggaktör har nu skrivit ett avtal på nästa takprojekt.

– Det var meningen att de bara skulle byta ventilation ovanför operationssalarna, men då upptäcktes vattenläckage och man beslutade att åtgärda hela taket på 1400 kvadratmeter, säger platschefen Niclas Sörlin.

I dag är taket täckt av gummiduk och singel så jobbet består av att riva bort detta och sätta upp ett brutet tak med tillhörande takavvattning. Projektet kommer ha en personalstyrka under projekttiden på 4–6 byggarbetare.

– De vill att vi ska sätta spaden i marken så fort som möjligt men det lutar åt vecka 14. Vi har gjort om två tidigare tak på lasarettet senaste två åren och det blir samma koncept på det här projektet vilket känns jättebra, konstaterar Niclas.

En utmaning blir närheten till helikopterplattan.

– Vi kommer inte att kunna använda oss av väderskydd då vi ska jobba strax utanför säkerhetszonen. Risken är att det blåser bort när helikoptern ska landa, så det blir intressant att se hur vi löser det, men jag är inte orolig, att lösa problem är vår vardag, säger han.