Skip to main content

Nytt prestigeprojekt för Contractor i Sundsvall

Contractor Bygg i Sundsvall gjorde nyligen klart med ett projekt värt närmare 50 miljoner kronor. Det handlar om en nybyggnation av en industribyggnad med tillhörande kontorslokaler i Timrå industriområde. Beställare är fastighetsbolaget NP3 och när lokalerna står klara i maj nästa blir det den nya hemvisten för industriföretaget Roplan Machining AB

– Det är fortfarande riktigt bra drag på byggmarknaden i Sundsvall och när bostadsbyggandet mattas något finns det andra områden som vaknar till liv. För oss är det positivt att vi kan fortsätta utvecklas och vara en stark aktör på orten, säger Martin Rudberg, vd för Contractor Bygg i Sundsvall.

I slutet av 2018 köptes byggbolaget Hus och Nyproduktion AB upp av Contractorkoncernen och sedan i februari i år går de under namnet Contractor Bygg i Sundsvall. Genom åren har bolaget byggt upp ett starkt kontaktnät i regionen, med många återkommande beställare.
–  NP3 är ett utmärkt exempel på en sådan samarbetspartner. Vi har jobbat tillsammans under flera år och har en bra och trygg relation. Det gör också att vi kan få komma in tidigt i projektskedet som vi gjorde nu senast i Timrå, säger Martin Rudberg.

De nybyggda industrilokalerna i Timrå industriområde ska vara klara för inflyttning 1 maj 2020. Schaktarbetet är påbörjat och direkt efter sommarsemestern startar själva byggnationen. Ett femtontal egna medarbetare kommer att sysselsättas i projektet, plus ett antal underentreprenörer.

– I dag har vi 43 anställda, men vi skulle säkert kunna vara åtminstone tio till. Vi har så pass trogna och framgångsrika beställare att vi kommer att ha fullt upp åtminstone den närmaste framtiden. Men allt handlar om förtroende och det gäller att hela tiden motsvara kundens förväntningar, vilket vi ska fortsätta att fokusera på att göra. Det är så vi har byggt upp den position vi har i dag på Sundsvallsmarknaden, säger Martin Rudberg.