Skip to main content

Ny grillkåta till Hjältarnas Hus sätter guldkant på tillvaron

En grillkåta finns nu tillgänglig att använda för besökare och boende i Hjältarnas Hus, Umeå. Under vecka 45 fick Robert Ahlberg, platschef vid Contractor Bygg i Umeå, ett samtal av verksamhetsledare Victoria Granlund som hade ett uppdrag till Contractor och efterfrågade hjälp.

– Vi fick frågan om vi kunde tänka oss montera ihop en grillkåta för att stötta verksamheten och det var en självklarhet för oss. Vi tänkte att vi gör det som en god gärning och gick
”all in”. Under nästkommande dagar åkte Christer Moberg, Tom Selberg, Andreas Linderstedt och jag dit, och fort var jobbet gjort. Det gick som en dans! berättar Robert Ahlberg.

Fler företag har bidragit till färdigställandet. När uppdraget att få en grillkåta på plats är utfört får varje deltagande aktör en plakett monterad på väggarna inuti där företagsnamnet finns presenterat. Och att hjälpa till var det ingen tvekan om.

– Att ställa upp för dem som har det kämpigt och kunna bidra till att de får bryta av sin vardag är givet och känns superkul, säger Robert Ahlberg.