Ny akutmottagning, snabba hissar och superkameror på NUS

Region Västerbotten är en stor och viktig kund för Contractor Umeå – på Norrlands universitetssjukhus pågår inte mindre än 26 halvstora projekt. Det är ett 20-tal yrkesarbetare igång och fyra som jobbar med det administrativa.
– Det känns såklart jättebra att vi har mycket att göra. Det stora projektet är den nya akutmottagningen som nu håller på att torka upp efter gjutning av platta, där blir sex snickare upptagna efter semestern, berättar Sandra Sandman, projektchef. Totalt blir nya akuten ca 1000 kvadrat.

Utöver detta pågår flera parallella projekt – det demonteras bland annat många tillfälliga IVA- och Coronaavdelningar som byggdes upp inför den väntade anstormningen av patienter för någon månad sedan. Renoverade utrymmen på endoskopin är snart klara, operationsavdelning 3 har fått nya förrådsutrymmen, labbsalar för universitetsstudenterna byggs samt nya lokaler för blodcentralen.

Vi installerar också två nya hissar som kommer bli de snabbaste på hela NUS.
– Vi har också rivit ut en röntgenkamera och ska montera bly under sommaren för att det ska in en ny superkamera för 20 miljoner kronor som ska kunna hitta cancer i tidiga skeden, förklarar Sandra.

Dessutom har två yrkesarbetare avsatts till att kunna åka runt med kort varsel och utföra enklare byggjobb där det behövs.