Skip to main content

Monteringshallar och lager åt trogen kund

Contractor i Lycksele har genomfört ännu en utbyggnad åt snabbt växande Texor, som levererar komponenter och maskiner till läkemedels- och livsmedelsindustrin. Den här gången har det handlat om två nya monteringshallar och ett lager.

– Det känns naturligtvis jättebra att Texor har ett sådant förtroende för oss, säger Rikard Gustafsson, platsansvarig på Contractor i Lycksele.

Texor har de senaste åren anlitat Contractor för flera olika byggprojekt. Gemensamt för dem har varit att det ofta handlat om uppdrag med tajt projekttid. Så var fallet också när Contractor nu fick en order om att bygga två nya monteringshallar, ett lager och kontor till de nya lokalerna. Utöver byggnaderna ingick även att kapa upp golven och gjuta 1,5 meter djupa fundament för infästning av nya stora CNC-maskiner, som kräver extrem stabilitet, samt att lyfta in maskinerna genom ett hål i taket.

– Texor ställer höga krav på oss och är noga med dokumentation och arbetsmiljö. Att vi nu är ISO-certifierade underlättar i samarbetet med dem, säger Rikard Gustafsson.

– För oss är det skönt att ha en lite större byggaktör så nära här i Lycksele. Contractor är pålitliga och har gjort bra jobb åt oss under många år. De få gånger det blivit hack på vägen har de rättat till det snabbt och snyggt. Vi har alltid en bra dialog genom projekten, säger Josef Alenius, vd på Texor.