Matavfall och industrihus i Lycksele

Det är full fart på Contractor Bygg i Lycksele. En nyvunnen upphandling innebär att man nu får bygga en ny matrestavfallsanläggning åt Lavab (Lycksele Avfall och Vatten). Ännu ett nytt stort projekt gäller en utbyggnad av Texors industrihus.

Arbetet med matavfallsanläggningen startade i mitten av maj och är ett samarbete med Lisab, Lycksele industriservice. Contractor gjuter betongplattorna på marken och bygger stödmurar. Lisab står för stålstommen på byggnaden som har tio meter i takhöjd och är placerad på Lyckseles återvinningstation. Hela projektet väntas vara klart den 1 oktober.

– Kommunen gör en satsning med nya soptunnor för att effektivare ta tillvara matavfall och behöver därför en ny anläggning. En utmaning när det gäller matavfallsanläggningar är att stänga ute skadedjur, det är något vi får tänka på vid byggnationerna, säger Rickard Gustafsson, arbetschef på Contractor i Lycksele.

Snabbt växande Texor – som levererar komponenter och kompletta maskiner till läkemedels- och livsmedelsindustrin – är en återkommande kund till Contractor i Lycksele. De har precis fått en stororder och behöver därför bygga ut sina lokaler. Det handlar om ett nytillskott med två monteringshallar och ett lager, som bland annat innefattar en 25 tons travers och två traverser på 5 ton. Projektering har påbörjats, Contractor kliver in i projektet och börjar med grunden efter semestern. Önskemålet från kunden är att allt ska vara klart till jul.

– Texor är en mycket bra kund, det är kul att vi får jobba med ett företag som växer snabbt. Vi gjorde en utbyggnad åt dem 2017. Tidsschemat blir tajt den här gången, så det blir fullt ös, säger Rickard Gustafsson.