“Jag har bara fått positiv feedback”

Det finns många både uppskattade och uppmärksammade ambassadörer för företaget här på Contractor. En av dem är Mirja Egefjord, som sedan fem år tillbaka jobbar som plattsättare på Contractor Skellefteå. Ursprungligen kommer Mirja från Boden och hon lever sedan två år tillsammans med flickvännen Josefine.

Berätta – hur kommer det sig att du hamnade på Contractor?
– Jag gick bygglinjen hemma i Boden och flyttade hit till Skellefteå direkt efter studenten 2007 för att börja jobba på Skanska. När Skanska sedan la ner sin serviceverksamhet här i Skellefteå var det många som gick över till Contractor och eftersom jag trivdes så bra med både kollegor och chefer så gjorde jag det också.

I ett reportage i Norran berättar du om att du identifierar dig som ickebinär, det vill säga varken som kvinna eller man. Vilka reaktioner har du fått bland dina kollegor?
– Jag har bara fått positiv feedback och jag är faktiskt lite chockad över hur många som har hört av sig till mig. Det blev mycket större än jag trodde.

Hur hade du föreställt dig att reaktionerna skulle bli?
– Jag hade så klart haft en del tankar och var väl lite nervös över hur det skulle tas emot när jag berättade i reportaget om att jag identifierar mig som ickebinär. Jag hade redan skrivit om det i mina sociala medier, men för vissa var det nog en överraskning.

Byggbranschen är ju annars manligt dominerad och kan fortfarande upplevas som en klassisk machomiljö?
– Jo så är det väl, men jag har som sagt bara hört positiva kommentarer. Jag har aldrig varit med om något negativt i större utsträckning och har ända från början tyckt att det är en riktigt bra miljö att jobba i.