“Jag gillar att vi slipper dammet på Kulturhuset Sara”

Alla som har varit i närheten av Skellefteå den senaste tiden lär ha lagt märke till utvecklingen på Sara kulturhus. Med sina närmare 80 meter är det ett imponerande landmärke som syns långt utanför stan. Contractor Skellefteå är ett av många bolag som är inblandade i det uppmärksammade bygget och man har fått mycket goda vitsord från både byggherren Skellefteå kommun och den norska totalentreprenören HENT.

– Just nu har vi 18 medarbetare på plats och skulle kunna vara åtminstone ytterligare fem, men det kan vi tyvärr inte hjälpa dem med just nu på grund av våra andra projekt. Allt förutom våning 19 och 20 ska vara klart 25 maj, men vi får se hur det blir med den saken. Pandemin har ställt till det och skapat en del leveransproblem, säger Contractors platschef Ola Johansson.

En faktor som gör kulturhusprojektet lite speciellt är de regler kring att hålla rent och fint på arbetsplatsen. HENT arbetar utifrån filosofin RTB (Rent Torrt Bygge), vilket ställer extra höga krav på bland annat renligheten på arbetsplatsen. Ola Johansson berättar:

– Vi får vara väldigt noga med bland annat att hela tiden dammsuga efter oss, men personligen gillar jag faktiskt det. Gammal som jag är har jag varit väldigt länge i byggbranschen och har fått uppleva tillräckligt många dammiga miljöer. Vi ska ju inte behöva gå runt med kraxiga halsar och då är det bra att pengar inte ska styra över vår hälsa.