Isländsk camping väljer Jörnträhus

Jörnträhus, ett av bolagen i Contractor koncernen, har i dagarna levererat ett Strycksele Parhus i storblock med en byggyta på hela 230 m² till en camping på Island.
– Ägaren till campingen köpte ett timrat Jörnträhus redan 2001 och har alltid varit fantastiskt nöjd över detta, vilket säkert har påverkat valet nu, säger Jörnträhus Gunnar Ölund.

Det nya parhuset kommer att användas som permanent bostad och köparen lockades bland annat av att det är ett blockhus med snabb monteringstid.
– Årstiderna kan vara lynniga i det öppna landskap där huset ska placeras. Det har varit ett nära samarbete mellan våra konstruktörer och köparens entreprenör samt kvalitetsansvarig, för att säkerställa inte minst vindlaster och förankringar på detta standardhus. Byggsatsen fraktas med containrar sjövägen, vilket också ställer högre krav än normalt. Men allt har löst sig väldigt enkelt och byggsatsen är på väg mot Island, berättar Gunnar.

Island är ingen ny exportmarknad för Jörnträhus men den har varit stillsam då det inte skett några leveranser dit på 15 år. Nu växer intresset och Jörnträhus har redan nu mottagit ytterligare intressanta förfrågningar på husbyggsatser till det närliggande området.
– Som ringar i lavan sprids Jörnträhus namn över Island, vilket självklart känns väldigt positivt! säger Gunnar.