Skip to main content
Mikael Lindberg

Imponerande Q1 på Jörnträhus

Efter ett tungt fjolår har det vänt ordentligt för Jörnträhus under 2021. Redan första kvartalet var orderingången för helåret 63 miljoner kronor – mer än under hela 2020.
– Målet att senast 2024 ha en årsomsättning på 200 miljoner är absolut inom räckhåll och vi investerar i att utöka produktionskapaciteten, med fler produktionslinjer i befintliga lokaler. Dessutom har vi rekryterat bland annat a-projektörer, konstruktörer och projektledare med riktig spetskompetens, säger Jörnträhus vd Mikael Lindberg.

Jörnträhus kommer den närmaste tiden även rekrytera ett antal träindustriarbetare till husproduktionen på orten.
– Vi ser gärna att nya medarbetare kommer från närområdet. Tillsammans med övriga företag i Contractor-koncernen jobbar vi ju för ett levande Norrland och då känns det bra att kunna bidra till sysselsättning på orter som Jörn.

För att vända den negativa trenden från 2020 genomfördes strukturella förändringar i både organisationen och arbetssätt, vilket har gett önskad effekt. Mikael Lindberg berättar:
– Vi har rekryterat fler säljare till hemmakontoret, samtidigt som vi har avslutat samarbetet med några av våra agentsäljare. Dessutom har vi skapat tydligare erbjudanden mot både privatmarknaden och proffsbyggarna.