Skip to main content

Full fart på byggservice i Umeå

Contractor Umeås byggservice snurrar på för fullt. Det handlar om allt från försäkringsärenden i privata bostäder till massor av olika jobb på Norrlands universitetssjukhus.
– Vi är riktigt bra på byggservice och försöker hela tiden utveckla verksamheten, säger Pelle Kriström, vd på Contractor i Umeå.

Robert Ahlberg är byggservicechef på Contractor i Umeå och har bland annat hand om jobb för Riksbyggen, OK och Svenska kyrkan. Bara uppdragen åt Riksbyggen omsätter drygt 10 miljoner kronor per år. Det kan exempelvis handla om reparationer i trapphus, byte av glaspartier och balkongtak, men även administration vid till exempel försäkringsärenden.

– Det är roligt att jobba med byggservice, det blir ofta en familjär relation med kunderna. Vi kommer nära dem och får också stort förtroende. En förklaring till att Contractor är så bra på byggservice är att vi är så dedikerade. Och när vi anlitar underentreprenörer är vi väldigt noga med att de är peppade på att jobba med just byggservice, säger han.

När det gäller försäkringsskador är det ett tiotal snickare på Contractor Bygg i Umeå och en rad underentreprenörer som är involverade.

– Just nu jobbar vi med en del takras på grund av all snö, men även någon brandskada. Majoriteten är som vanligt vattenskadorna, de har vi året runt. Det som just nu orsakar många skador och frysningar är temperaturförändringar i kombination med ivern att spara energi, berättar John Smedqvist, som är ansvarig för försäkringsskador.

Sandra Stenman är projektchef för Contractors byggservice på NUS, en av Norrlands största arbetsplatser med över 5 000 anställda. Där jobbar runt 15 Contractor-medarbetare – både yrkesarbetare och tjänstemän – dagligen med allt från mindre underhåll till att bygga om och renovera mottagningar.

– Senaste tiden har vi jobbat mycket med att laga och förstärka tak över hela sjukhuset för att undvika problem med de stora snömängderna. Det känns väldigt meningsfullt att hjälpa sjukhuset att bli bättre, att ge dem bättre förutsättningar att ta hand om patienterna, säger Sandra Stenman.