Fortsatta satsningar på Lycksele lasarett

Contractor har stort förtroende hos Region Västerbotten och tack vare gällande ramavtal har det genom åren blivit en hel del stora uppdrag på bland annat Lycksele lasarett. Contractors platschef Niclas Sörlin, som själv har haft lasarettet som arbetsplats de senaste sju åren, berättar om det nuvarande uppdraget:
– Lycksele lasarett har stora renoveringsbehov och vi har nu påbörjat rivningsarbetet på plan 9 för att kunna renovera där. När vi är klara med plan 9 kommer verksamheten på plan 4 att flytta dit, så att vi kan renovera även den delen av lasarettet och bland annat bygga en ny uppvakningsavdelning. Det drar vi i gång med i mitten av januari och totalt kommer vi att vara ungefär ett halvår på plan 4.

Eftersom lasarettets verksamhet är i full gång behöver Contractor medvetet välja metoder som inte lever om så mycket, för att störa så lite som möjligt.
– Det kan så klart vara lite känsligt, men vi har varit här så länge nu att vi vet vilka vägar vi ska gå och var vi behöver tänka efter lite extra. Jag själv har ju varit här i många år, men faktum är att vi har en medarbetare som har varit här ända sedan 2002. Eftersom vi har haft avtalet så pass länge har vi byggt upp ett förtroende här och med tanke på hur mycket som ska investeras i lasarettet ända till 2030 hoppas vi naturligtvis få möjlighet att fortsätta, säger Niclas Sörlin.