Familjestugan får ett nytt lyft

På Avavägen i Hemavan växer det fram en spännande tillbyggnad av ett fritidshus som Contractor fått förtroendet att göra. Här hade kunden, Agneta och Tomas Holmström, lite speciella önskemål med tillbyggnaden som skulle harmonisera med den gamla timmerstommen som restes 1982 av Agnetas pappa Åke Martinson, en av grundarna till Martinsons i Bygdsiljum.

– Ett riktigt trevligt projekt med en närvarande och delaktig kund. Agneta och Tomas kom med önskemålet att behålla timmeråsarna i taket som tillbyggnaden skulle ansluta mot, vilket var en utmaning rent konstruktionsmässigt att få ihop. Men det färdiga resultatet blev riktigt bra och ger ett gediget intryck, säger Eva Lidestav, arbetschef i Hemavan.

Utbyggnaden är i storleksordningen 50 kvadrat och rymmer allrum, sovrum, bastu och badrum. Just nu pågår färdigställandet inför inflyttningen lagom till första advent.
– Vi ser verkligen fram emot att börja nyttja tillbyggnaden! Vi är så nöjda med resultatet och framför allt med snickarnas noggrannhet, det har blivit en del finsnickeri där de kommit fram till snygga lösningar. Eftersom vi inte bor permanent i Hemavan så uppskattar vi att snickarna hållit oss löpande uppdaterade med bilder, det har känts tryggt och kul att se hur det växt fram. Samarbetet med underentreprenörerna har också fungerat klockrent, säger Agneta.