Contractors egen Fredrik – årets profil på Alvargalan 2021

När Skellefteås näringsliv hyllades under Alvargalan 2021 tog Contractors koncernchef Fredrik Andersson hem en av de allra tyngsta priserna genom att bli utsedd till Årets profil. Och det blir inte mindre imponerande med tanke på de andra två nominerade till priset: Anja Palm som hade en huvudroll i arbetet med att få Northvolt till Skellefteå och Ulf Marklund, som startade det numera börsnoterade Railcare.

– Det är oerhört stort att bli årets profil. Men även om själva priset är personligt, vill gärna vända på det och tacka alla mina medarbetare. För om inte de gjorde allt annat så att jag kan ha en fri roll på mittfältet och hitta på omöjliga uppdrag, så hade det här aldrig varit möjligt. Det är det som är fantastiskt och jag är även tacksam över att jag får leva och bo i Norrland.

Motiveringen:
“Fredrik Andersson är mannen med det stora AIK-hjärtat som står bakom den snabbt växande byggkoncernen Contractor. Fredrik har via sitt bolag bidragit till att utveckla hela Skellefteå på många sätt. Alltifrån att bygga bostadsrätter på Moröbacke och att utveckla Jörnträhus, till att förvandla Lotsen i Ursviken till lägenheter och att bygga om det gamla kommunhuset i Byske till nya bostäder. Fredrik har både mod och driv i sin ambition att tillsammans med sina kollegor verka för ett levande Norrland. Det gör honom till en värdig kandidat till Årets Profil.”