Contractor tar nästa steg i utvecklingen av fjällvärlden

De senaste åren har vi på Contractor genomfört flera uppmärksammade fjällprojekt i framför allt Hemavan. Nu flyttar vi blickarna även söderut i fjällvärlden, i ett projekt med 30 nybyggda lägenheter i Vemdalen.
– Vemdalen är en marknad med stor potential, där vi vill etablera oss genom både fler intressanta projekt och nyrekryteringar, säger vår vd i Sundsvall Stefan Rex.

De nya lägenheterna byggs i det populära området Vemdalsporten och beställare är Peritas Fastigheter. Totalt handlar det om sju huskroppar, med 30 bostadsrätter på 68 kvm fördelade på fyra rum och kök. Placeringen 800 meter från Vemdalsskalet gör att området är lite lugnare, med längdskidspår och skoterleder precis utanför husknuten. Husen byggs med trästomme och laserad träpanel interiört som bidrar till lodgekänslan.

De flesta lägenheterna redan sålda

Trots att lägenheterna bara har legat ute till försäljning i ett par veckor har de flesta redan sålts. Stefan Rex berättar:

– Precis som vi hade trott och hoppats verkar försäljningen ha gått riktigt bra under den korta tid som den pågått, det återstår nämligen bara ett fåtal lägenheter att sälja. Så vi siktar på byggstart i maj och det första huset ska stå klart julen 2021. Sedan blir det inflyttning vart efter husen färdigställs och i juni 2022 ska hela projektet vara klart.

För vår del handlar det om ett projekt på totalt 26 miljoner kronor, vilket gör det till en bra start på vår satsning på att vara en del av Vemdalens fortsatta utveckling.

Nya rekryteringar i expansivt område

– Hela området kring Vemdalen är expansivt och det händer mycket även på platser som Klövsjö, Björnrike och Storhogna. I ett större perspektiv vill vi ju utveckla hela Norrland och vi ser definitivt Vemdalen som ett av flera intressanta områden, säger Stefan Rex.

Satsningen i Vemdalen ger effekter såväl lokalt som för övriga koncernen. Bland annat ser vi stora möjligheter att precis som på andra orter driva projekt i egen regi, där vår organisation fungerar som både totalentreprenör och fastighetsägare.
– Vi vill definitivt driva projekt även helt i egen regi i Vemdalen och här kan bland annat Jörnträhus vara intressant som husleverantör. De ingår ju i koncernen och har ett erbjudande som passar bra för fjällvärlden. Eftersom vi vill etablera oss på allvar i Vemdalen kommer vi att behöva rekrytera ny personal på orten, vilket ju är en spännande möjlighet för alla som vill jobba och leva i fjällvärlden, avslutar Stefan Rex.