Contractor Skellefteå rekryterar ny vd

Det blir Kurt Nyström som tar över som ny vd för Contractor Skellefteå. Efter närmare 30 år på NCC börjar han sin nya tjänst på Contractor vid årsskiftet, där han ser positivt på möjligheterna:
– Nya etableringar och följdeffekterna av det gör att det kommer att hända mycket spännande i Skellefteås byggbransch de närmaste åren. Och när det tar fart på allvar ska vi på Contractor vara en av de drivande aktörerna.

Kurt Nyström har jobbat i olika roller inom NCC ända sedan 1990 och kommer närmast från en tjänst som produktionschef, med ansvar för företagets byggverksamhet i Skellefteå.

– Kurt har lång erfarenhet och stor kunskap inom framför allt platsbyggd betong och stora bostadsprojekt. Det gör att han kommer att bli oerhört värdefull för vår fortsatta utveckling i Skellefteå. Dessutom brinner han för människor och är väldigt bra på att bygga laganda. Med sitt starka driv och lokala engagemang passar han perfekt in i vår företagskultur, säger Contractors koncernchef Fredrik Andersson.

En sund arbetsmiljö

Just den lokala förankringen är en av de faktorer som Kurt Nyström lyfter fram när han ska beskriva sin egen bild av Contractor som företag:

– Det finns en stark lokal närvaro och kunskap om ortens förutsättningar som jag tror är viktigt för att vara framgångsrik. Dessutom känns det som att företagskulturen är sund, med anställda som gärna stannar kvar. Det brukar vara ett tecken på att ett företag är välmående och gör bra saker.

Alla tecken tyder på uppgång

Som Kurt Nyström upplever det är läget i Skellefteås byggbransch bara tillfälligt lite avvaktande, i väntan på ett väntande högtryck.

– Jag tänker att vi befinner oss mitt i stormens öga just nu, där det är lite stiltje innan det brakar loss och tar fart. Northvolts etablering kommer att vara viktig, men det händer så mycket mer som gör att byggandet lär ta fart. Alla tecken tyder på att det blir så. Det kommer inom kort att finnas alldeles för lite bostäder här i Skellefteå och med fler människor följer även behov av att bygga ut andra samhällsfunktioner. Vi på Contractor både vill och kan vara med och göra den utvecklingen möjlig, säger Kurt Nyström.