Skip to main content

Contractor på Byggdagen

Den årliga Byggdagen, arrangerad av Västerbottens Byggförening, hölls fredagen den 23 februari i Skellefteå. 110 personer fanns på plats.
– Kul att få träffa folk från branschen i Västerbotten och utbyta erfarenheter, säger Petter Andersson, vice koncernchef Contractor.

Byggardagen bjöd på en heldag med lunch, föreläsningar och en avslutande fest på restaurangen Cinco. Föreläste gjorde bland andra Gustaf Gedda, arbetsrättsjurist och samordningsansvarig för Byggavtalet, och Sven-Olof Daunfeldt, chefsekonom Svenskt Näringsliv.

– Det var bra föreläsningar om aktuella ämnen. Gedda berättade om det nya byggavtalet och Daunfeldt gav en makroekonomisk överblick och pratade om att räntorna är på väg ner och att inflationen sjunker. Det Daunfeldt rapporterade om är ju precis det branschen här uppe behöver höra för att bostadsmarknaden ska kunna ta fart igen, säger Petter Andersson.

Byggdagen bestod de första åren den arrangerades av styrelsemöte och årsstämma för Västerbottens Byggförening, men har utvecklats till ett större arrangemang där Umeå och Skellefteå är skådeplats vartannat år.