Contractor bygger spektakulära kontorslokaler åt Umeå Logistikpark

Vi har fått förtroendet i ytterligare ett intressant byggprojekt på Umeåmarknaden. Senast i raden är Bravidas nya lokaler på Västerslätt, som byggs med fastighetsägaren Umeå Logistikpark som beställare.
– Byggnaden får ett stort naturligt ljusinsläpp och karaktäriseras av en tydlig träkänsla, där mycket synligt trä interiört bidrar till upplevelsen, säger vår vd i Umeå Richard Carlsson.    

Beställare i projektet är fastighetsägaren Umeå Logistikpark och projektet ska vara färdigställt under andra kvartalet 2022. Totalt handlar det om nästan 2 300 kvm, fördelat på ca 1 750 kvm kontor och drygt 500 kvm förrådslokaler.
– Det kommer helt klart skapas en exklusiv känsla, med ett ljusschakt med full takhöjd i mittkärnan av de tre våningarna och synliga detaljer i limträ och KL-trä som ger inomhusmiljöer med en naturligt behaglig träkänsla, säger Richard Carlsson.

Starten på nytt samarbete
Projektet på Västerslätt startas upp under vecka 21 och ska vara klart för inflyttning under andra kvartalet 2022. För oss är det ett av bolagets första projekt åt just Umeå Logistikpark. Richard Carlsson berättar:
– Förhoppningen är att det här är starten på ett nytt långsiktigt samarbete. Vi har fått en riktigt bra uppfattning av Umeå Logistikpark som beställare, med jordnära värderingar som stämmer väl överens med våra egna. Dessutom ställer de höga krav på kvalitet i sina projekt, utan att för den skull krångla till det.

”De känns framåt och nytänkande”
Även på Umeå Logistikpark är man positiva till det nya samarbetet, som förutom kontorslokalerna åt Bravida just nu även inkluderar ett nytt, modernt däckhotell i samma fastighet åt Vianor.
– Jag tycker att samarbetet med Contractor är spännande, eftersom de känns framåt och nytänkande. Just kontoret åt Bravida blir ju lite av ett landmärke, både eftersom det blir väldigt synligt där det hamnar och med tanke på utformningen. Där har vi tillsammans med Contractor och arkitekterna på Sweco tagit fram ett koncept som kommer att sticka ut lite grann, säger Umeå Logistikparks vd Kenneth Edlund.

 

Foto: Sweco Architects