Bygger nytt gym åt Friskis & Svettis

Contractor har förvärvat fastigheten Clementinen i Ursviken utanför Skellefteå och ska nu bygga om den till ett gym. Bygget ska vara klart vid årsskiftet då Friskis & Svettis flyttar in i lokalerna, som mäter drygt 400 kvadratmeter och är dimensionerat för 30 gymbesökare.

– Friskis & Svettis har velat expandera i Skellefteå under en tid. När de hittade en lokal som passade deras behov hörde de av sig till oss och frågade om vi ville bli hyresvärdar, berättar Åsa Jonsson, fastighetsansvarig på Contractor Fastigheter.

Hon konstaterar att det är ett bra hus i grunden, men att det krävs en hel del arbete för att det ska bli redo för Friskis & Svettis.

– Vi behöver bland göra en översyn av tak och fasad, fräscha upp invändiga ytskikt, samt göra en allmän översikt av lokalerna, säger Åsa Jonsson.

Ursviken-anläggningen kommer att ha fokus på gym och en del gruppass.

– Vi på Contractor satsar själva mycket på friskvårdsarbete och därför känns det ju kul att vi får vara delaktiga i en ny friskvårdssatsning som många människor kommer att ha nytta av, säger Åsa Jonsson.

Tre till fyra snickare kommer under hösten att arbeta med att färdigställa gymlokalerna.