Bostadshusen tar form i Ånäset

Det omfattande renoveringsprojektet av två bostadshus i Ånäset har nu kommit halvvägs. Det ska byggas totalt 18 lägenheter i de gamla tegelhusen, en utbyggnad för hiss och trapphus, nya balkonger samt att det byggs till en våning.

– Allt går enligt tidplanen. Förra veckan uppfördes de nya våningarna på bostadshusen. Inför etableringen av mobilkranen, som behövdes för att riva det befintliga taket och bygga på nästa våning, hade påbyggnaderna på bägge husen byggts i block som förberedelse. Planen var att lyfta av ett tak och hinna få ett hus tätt inför veckans slut. Klockan 15.45 på fredagen var bägge husen avrivna, nya våningarna på plats, rotat och intäkt inför helgen – vilket arbetslag vi har att jobba med, det är imponerande, säger Magnus Prejner, platschef på Contractor Umeå

Invändigt målas det för fullt efter utförda rivningar, nya innerväggar har byggts, golven är flytspacklade och installationer är dragna. Utvändigt är det dränerat, en hissgrop är gjuten och källaren är tilläggsisolerad. Inflyttning i lägenheterna sker i januari 2021.