Skip to main content

Bostäder i Byske färdiga — och uthyrda

Contractor har byggt 24 lägenheter på Bäckgatan i Byske, på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Skebo. Lägenheterna stod klara den 1 februari och är redan uthyrda.

Byske ligger tre mil norr om Skellefteå. De nya lägenheterna blev en utökning av nuvarande bostadsområde på Bäckgatan. Det är ett attraktivt och naturskönt område bredvid ett elljusspår. Från lägenheterna är det också nära, cirka 2 kilometer, till populära Byske havsbad.

Lägenheterna är tvåor och treor fördelade i två hus med loftgång, två våningar och träfasad. Det befintliga området består av lekplatser för yngre barn, grönytor och grillplatser. Mellan de två husen finns det en grönyta med lekplats för äldre barn, grillplats och sittplatser.

– Det är mysigt med träfasad, ger ett levande och varmt intryck. Husen smälter väl in i omgivningen, säger Andreas Burlin, som varit platschef på Contractor för projektet.

Ett tiotal Contractor-medarbetare, yrkesarbetare och tjänstemän, har varit involverade i projektet som startade i februari 2023 och höll tidplanen.

Att lägenheterna redan är uppbokade är ingen överraskning då bostadsbristen i centrala Skellefteå är stor och Byske ligger på bra pendlingsavstånd till batterifabriken Northvolt, som lockar medarbetare från hela världen.