Radhus Sidsjö, Sundsvall

Contractor Sundsvall har tecknat avtal för ett riktigt stort uppdrag åt beställaren Hedern Fastigheter. Totalt ska 24 nya radhus byggas i Sidsjö, just sydväst om Sundsvall, i en affär som är värd drygt 61 miljoner kronor. Först ut är 16 radhus som ska byggas inne i en stor betongbyggnad, som eftersom den är kulturmärkt inte får ändras i sin yttre design. Därför har byggnaden blåsts ut invändigt, för att göra utrymme för de radhus som Contractor ska bygga med start efter semestern.

Parallellt med detta projekt, men med senare byggstart, ska även åtta helt nybyggda radhus uppföras av Contractor i samma område. Dessa radhus är fördelade på två huskroppar, som byggs i block och levereras av Jörnträhus.

– Det är naturligtvis kul att vi har kunnat landa ett så stort projekt. Radhusen som uppförs i den befintliga byggnaden är dessutom ett perfekt vinterjobb, eftersom det finns ett färdigt skal som vi kan jobba i. De första 16 lägenheterna ska vara klara för inflyttning i oktober 2022 och de resterande åtta i slutet av november samma år, berättar Contractor Sundsvalls vd Stefan Rex.

Beställare: Hedern Fastigheter
Projekt: Totalrenovering samt påbyggnad
Stad: Sidsjö, Sundsvall
Entreprenadform: Totalentreprenad
Produktionsstart: 2021-08
Inflyttning Etapp 1: 2022-10