Illustration: LINK Arkitektur

Industrifastighet Pacson

Företaget PacsOn växer och utvecklas, precis som Contractor. Och när de hade behov av att samla ihop sin verksamhet i Skellefteå som var utspridd över flera platser och skapa en ny, ändamålsenlig och fräsch industrifastighet anpassat efter deras nuvarande och kommande behov så vände de sig till oss på Contractor. På tomten som de tilldelats har den numera nedlagda Grillgubben tidigare huserat, men den kommer nu att rivas för att kunna bygga en ny fastighet. Contractor Bygg Skellefteå kommer att ansvara för projektets genomförande och sedan kommer Contractor Fastigheter att ta vid i rollen som fastighetsägare när byggnaden står klar. I den nya fastigheten, som kommer att ha en byggyta på 5 500m2 kommer både butik, kontor och lager att inrymmas. Fastigheten blir 7,5 meter hög. Så det är en rejäl byggnad som ska uppföras.

Målsättningen är att få klart med bygglov så snabbt som möjligt, för att byggstarten ska kunna ske i maj -21. Byggtiden är beräknad till ungefär ett år och tanken är att Pacson ska flytta in i sina nya lokaler sommaren 2022.

Fakta om Pacson

PacsOn Papperspartner har sedan starten i Skellefteå 1988 vuxit från 1 anställd till att idag sysselsätta 24 personer och omsätta 109 miljoner kronor. Företaget är en del av den rikstäckande PacsOn kedjan som finns på 15 orter i Sverige med en omsättning på ca 1,2 miljarder.  PacsOn är leverantör av till exempel industriemballage, hygien- och städartiklar, skyddsprodukter och kontorsmaterial. I länet har de även en stark position inom kaffelösningar till företag. Pacson Papperspartner är idag utspridda på tre olika lokaler i Skellefteå. Från sommaren -22 så flyttas allt ihop till den nya lokalen på hedensbyns industriområde.

För mer information

Åsa Jonsson, ansvarig Contractor fastigheter
010-130 78 11
asa.jonsson@contractor.se

Fakta

Adress
Svedjevägen 2, 93136 Skellefteå
Visa på karta
Beräknat datum för färdigställande
Maj -22. Inflyttning sommaren -22
Storlek
5 500 m2. Huset blir 7,5 meter högt.
Status projekt
Bygglov inlämnat. Beräknad byggstart maj -21.